preskoči na sadržaj
Povijest

Zgrada u kojoj djeluje OŠ Vidikovac prve je učenike primila 15. rujna 1969. godine. Škola se tada zvala OŠ 43. istarske divizije, a prije toga bila je  VII. osnovna škola koja je mijenjala lokacije. Manje je poznato da je Škola osnovana 1962. godine i danas čudno zvuči da su naši počeci u gradskoj četvrti Veli Vrh koja je na  ulazu u Pulu sa strane Fažane.

Mi smo jedna od 11 osnovnih škola u Puli. Osim tri, sve ostale nose imena prema gradskim dijelovima u kojima djeluju. Naše je područje Vidikovac, ali naše ime ima simboličnije značenje. Mi smo škola koja otvara vidike i mladima daje temelje za mnogobrojne životne izbore.

Škola radi u jednoj jutarnjoj smjeni. Budući da smo dio grada koji se brzo širi i u koji doseljavaju mlade obitelji, svake godine upisujemo sve više učenika tako da se javio problem prostornog rješenja da bi se zadržala samo jutarnja smjena. Godine 2007. Škola je dograđena i proširena s 8 novih učionica, a 2015. s još jednom.

Svake je godine u školi između 640 i 670 učenika. Broj učitelja također je promjenjiv – od 54 do 66. Broj je promjenjiv zbog učitelja na zamjeni. Stalni su stručni suradnici – pedagoginja, psiholog i knjižničarka te administrativni djelatnici – ravnatelj, tajnica i računovotkinja. Tehničkog osoblja 14 je članova. Ponosni smo na svoj Područni odjel pri Općoj bolnici Pula. Učiteljice zaposlene u bolničkom odjelu brinu za učenike iz cijele županije koji, nažalost, neko vrijeme moraju provesti u bolnici.

U Školi djeluje KUD u koji je uključena 21 slobodna aktivnost,  zatim ŠSK u kojem treniraju mladi rukometaši i nogometaši . Školske godine 2015./2016. osnovali smo školsku zadrugu „Svevid“. U zadruzi djeluje različite sekcije koje tijekom nastavne godine na prodajnim izložbama izlažu svoje radove i prodajom ostvaruju lijepe prihode.

Učenici u Školi borave od 8 sati do najdulje 16.30 kada završava rad produženog boravka. Tim učenicima trebalo je osim marende osigurati i ručak i užinu tako da smo profesionalno opremili kuhinju i ušli u sustav HASAP-a. Zbog dugog zadržavanja u Školi i kasnijeg dolaska kući i učenicima viših razreda omogućeno je da ručaju u Školi. 

Tradicija su naše Škole učeničke čajanke. To su kasnopopdnevno-večernja druženja uz glazbu i ples.  Pomalo starinski naziv čajanka ostao je i danas. U nastavnoj godini organiziraju se četiri. Organizatori su učenici 8. razreda sa svojim razrednicima.  

Ako pionirom držimo onoga tko je prvi u kakvoj djelatnosti ili aktivnosti, onda smo mi pravi pioniri. Uveli smo u 1. razred rano učenje engleskoga jezika i informatike prije nego li je MZOS uveo obvezni kurikul za nastavu engleskoga jezika i prva smo osnovna škola u Hrvatskoj koja je potpuno zamijenila klasične dnevnike e- dnevnicima, za sve predmete u svim razredima od školske godine 2012./2013., samo godinu dana poslije prve selektivne primjene u četiri eksperimentalne škole. Kupnju 50 iPadova i 9 pametnica omogućila je privatna donacija. Opremanje Škole suvremenom IKT-eom nastavlja se i dalje. Projektori i projekcijska platna sustavno se zamjenjuju smart televizorima. Od školske godine 2015. / 2016. u projektu smo e-Škole.  Suvremena oprema ne bi značila ništa da naši učitelji nisu spremni na stalne edukacije na području IKT-a, ali jednako tako i one s područja pedagogije i komunikologije.  

Ako bismo morali Osnovnu školu Vidikovac predstaviti jednom rečenicom, to bi bilo:

Škola smo znanja, suradnje, inovativnosti, humanosti, tolerancije i nenasilja.
TražilicaUčenički radovi
Priloženi dokumenti:
3cPoklade.gif


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Nastavni materijali

Školski list
Priloženi dokumenti:
Dragi kamen skolski list.pdf


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Važni linkovi

Igraj se i uči


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju