preskoči na sadržaj
Europske škole za živući planet

Novi projekt u kojem sudjeluje naša škola: European schools for a living planet

Od 22. do 26. listopada 2012. 33 učitelja i učenika prisustvovali su brojnim, korisnim radionicama i predavanjima.

Sve aktivnosti, događaji te ostala zbivanja održavala su se u malom mjestu u blizini Beča, Illmitzu. Četiri razreda iz četiri hrvatske osnovne škole sudjelovale su u međunarodnoj akademiji za očuvanje okoliša. Našu školu predstavlajli su profesorica Marija Benčić-Vukičević i Emanuel Starčić. Sudionici su primili osnovne informacije o prirodi i ostalim temama vezanim uz očuvanje okoliša: ekološki otisak, zaštita Dunava, aktivno građanstvo, izrada projekata. Do kraja školske godine, na temelju tih informacija, učenici iz svih škola, ostvarit će i predstaviti svoje radove na završnom događaju u Rumunjskoj. Pobjednike očekuje tjedan dana u kampu prirode.

Emanuel Starčić, 7. b.

Sve detalje vezane uz projekt možete pronaći na web stranici projekta http://schools.foralivingplanet.eu/en/menu537/

Aces

Naša škola i ove godine sudjeluje u projektu ACES-a.

Tema  za 2010./2011. je : “Dealing with conflicts in schools and our suroundings“ ( „Nošenje sa sukobima u školama i našem okruženju“ ) .

 Naš smo projekt nazvali „Keep Trying...“ ( Ustrajmo... ), a u njemu  pored naše sudjeluju, škole, IV. osnovna škola iz Brčkog ( BiH ), te OŠ Rodica iz Slovenije.

Od 27.09. do 01.10.2010. održana  je konferencija u Senecu, ( Slovačka ), kojoj je prisustvovao po jedan  učitelj i  učenik iz svake škole ,gdje smo radili u niz zanimljivih radionica, a dogovarali smo i aktivnosti vezane za  projekt.

Veseli nas rad na projektu i međusobni susreti, koji započinju 11.,12. i 13. studenog 2010. u našoj školi.

 

Prvi susret partnerskih škola uključenih u project ACES-a za 2010./2011. “Nošenje sa sukobima i njihovo rješavanje” održan je u našoj školi od 11.do 13. studenog 2010. Posjetili su nas učenici i učitelji IV. OŠ iz Brčkog ( B i H ) i OŠ Rodica iz Domžala ( Slovenija ).

Prvi smo dan pogledali prezentacije škola, te nakon ručka organizirali razgled grada za goste, nakon čega su svi učenici smješteni kod učenika domaćina.

Slijedeći dan, 12. studenog, posvećen je radu u radionicama. U radionici scenskih točaka učenici su koristili tekstove koje su sami pripremili i pokušali osmisliti načine nenaslinih rješenja sukoba.  Pripremili smo i rap, također, učenički rad.

U radionici izrade stripa naučili smo osnove izrade stripa i osmislili nekoliko stripova s temom nenasilnog rješavanja sukoba.

U radionici vršnjačke medijacije učili smo kako možemo djelovati u situacijama sukoba.

U radionici grafita učenici su pripremili izlaganje o grafitima i oslikali zid škole simpatičnim grafitom.

U radionicama izrade straničnika izrađivali smo straničnike na dva načina. U prvoj smo izrađivali straničnike od fimo mase u raznim bojama, sa porukama tolerancije i prijateljstva, a u drugoj smo, nakon razgovora o načinima reagiranja i rješavanja sukoba, izrađivali straničnike sa pozitivnim porukama i mislima.

Nakon radionica organiziran je okrugli stol na temu nošenja sa sukobima.

Istoga smo dana organizirali čajanku u večernjim satima. Bilo je veselo i zabavno, kao što je to uvijek na našim čajankama.

Subota je bila posvećena prezentaciji učinjenog. Predstavnici učenika prezentirali su nam što su u radionicama naučili.

Nakon prezentacija posjetili smo Akvarij na Verudeli, koji je oduševio naše goste.

Poslije ručka slijedio je najtužniji dio druženja-odlazak gostiju. Pala je i pokoja suza, ali tu je Facebook, a i veljača je blizu, kada slijedi susret u OŠ Rodica u Domžalama.

Veselimo se radu i druženju s učenicima naših partnerskih škola.

Još fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

TražilicaUčenički radovi
Priloženi dokumenti:
3cPoklade.gif


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Nastavni materijali

Školski list
Priloženi dokumenti:
Dragi kamen skolski list.pdf


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Važni linkovi

Igraj se i uči


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju