preskoči na sadržaj
vijesti

EKIPNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U organizaciji Matematičkog društva Istra danas, 7.5.20121. održava se ekipno natjecanje iz matematike Ekipa za 5+.

Naša škola ima šest ekipa.

 

Sretno matematičari!

  

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 7. 5. 2021. 11:25

Organizacija nastave u OŠ Vidikovac, Pula - 7. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

zbog grupnog cijepljenja učitelja škole kojim će veliki broj djelatnika naše škole biti procijepljeni , nastava će se u petak, 7. svibnja 2021. odvijati prema MODELU C za sve učenike škole (nastava na daljinu (on-line)).

Hvala vam na razumjevaniju.

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 6. 5. 2021. 09:13

Organizacija nastave u OŠ Vidikovac, Pula - 10.-14. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  u periodu  od 10. do 14. svibnja 2021. godine.

-  u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za niže razrede,  od I. do IV. razreda, odvijat će se prema MODELU A (nastava uživo u školi)

- u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za više razrede, od V. do VIII. razreda,  odvijat će se prema MODELU C (nastava na daljinu (on-line))

Pod opširnije su Odluke.

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 6. 5. 2021. 09:12

Organizacija nastave u OŠ Vidikovac, Pula - 3.-7. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  u periodu  od 3.do 7. svibnja 2021. godine.

-  u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za niže razrede ,  od I. do IV. razreda, odvijat će se prema MODELU A (nastava uživo u školi)

- u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za više razrede , od V. do VIII. razreda,  odvijat će se prema MODELU C (nastava na daljinu-on-line)

Pod opširnije su Odluke

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 29. 4. 2021. 07:48

Svjetski dan knjige i Noć knjige

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 23. 4. 2021. 17:17

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Istarske županije održano je 29.ožujka 2021. godine. Naša škola bila je domaćin za 89 natjecatelja i njihovih mentora. Donosimo postignuća učenika naše škole nakon revizije Državnog povjerenstva za natjecanje iz matematike. 

Nakon održanog Školskog natjecanja iz matematike iz naše škole pozvano je osam učenika na županijsku razinu. To je najveći broj učesnika iz jedne škole u našoj županiji. Iza tako zavinog broja stoji veliki rad, trud i upornost za postizanje izvrsnih rezultata. Donosimo rezultate po kategorijama.

4.razred

Lovro Perković, 3. mjesto

mentorica Tea Božac

5.razred

Egor Kostriko, 14. mjesto

mentor Ivan Radešić

6. razred

Iva Rabar, 1. mjesto

Bojan Pašić, 6. mjesto

Samantha Zuban, 7. mjesto

Sven Kalaba, 9. mjesto

Patrik Pavlić, 10 mjesto

mentorica Maja Kalebić

7. razred

Ema Kvaternik, 11. mjesto

mentor Ivan Radešić

Svim natjecateljima i mentorima čestitke na uspjesima.

Još uvijek nije kraj pojedinačnih natjecanja iz matematike. Iva Rabar je zbog izvrsnih rezultata pozvana na Hrvatsku matematičku olimpijadu za kadete Republike Hrvatske. Pratit ćemo njene uspjehe i želimo joj dobar vjetar u leđa.

Bravo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA KALEBIĆ  datum: 23. 4. 2021. 08:53

ORGANIZACIJA NASTAVE od 23. do 30. travnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  u periodu  od 26. do 30. travnja 2021. godine.

-  u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za niže razrede od I. do IV. odvijat će se prema MODELU A (nastava uživo u školi)

- u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema MODELU C (nastava na daljinu - on-line).

Dragi učenici, upute o daljnjem radu dobit ćete od svojih razrednika i nadamo se da se u mjesecu svibnju vidimo u prostorima naše škole.

 

Ravnatelj

mr.sc. Predrag Dukić

 

 

Odluke pod više.

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 22. 4. 2021. 13:11

Obilježili smo Dan planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje na satu prirode učenici 5.a su od svoje učiteljice Petre Peharec dobili zadatak promišljati o Zemlji i njenim problemima. Probali smo zamisliti o čemu ona razmišlja. Nama nije lako, trenutno su bube u glavi, misli nam lete posvuda, druženje s prijateljima, škola i zadaće... Ali nije niti planetu Zemlji lako?! Kada previše razmišljamo kažemo: ''Glava će mi eksplodirati!'' Ne želimo da tako naša draga Zemlja počne razmišljati.

Volimo ju i čuvajmo heart

Uživajte u kreativnim radovima naših petaša!

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 22. 4. 2021. 13:06

Učionica u prirodi

Prikladno Svjetskom danu planeta Zemlje, 3.a razred opet vrijedno radi u svom školskom vrtu. Pazimo da naša rikula, salata i rotkvica lijepo narastu, čupamo korov i zalijevamo.Osim toga, održali smo nastavu likovne kulture u novoj učionici u prirodi, gdje smo uživali i vrijedno radili. Koristiti ćemo ju što više!

Uživajte u našoj Galeriji fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 22. 4. 2021. 12:17

Dan planeta Zemlje

Sutra, 22. travnja, Svjetski je dan planeta Zemlje.Planeta Zemlja naš je dom. Jedino što jedna generacija može ostaviti u nasljedstvo drugoj generaciji upravo je planet Zemlja. Spoznaja o nužnosti spasa našega Doma sve je veća. Sve više je mladih i djece koji svojim aktivnim djelovanjem, prijedlozima i izumima sudjeluju u očuvanju i spašavanju Zemlje.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Vidikovac čuvaju i brinu o svojoj Školi i školskom okolišu. Pandemija u kojoj i s kojom živimo potaknula nas je da se vratimo prirodi pa smo učionice iznijeli na široki zeleni školski okoliš i u cvjetni unutarnji atrij. Učimo u prirodi o prirodi s prirodom.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 21. 4. 2021. 16:43

Projekt: Plastika - fora ili noćna mora

Ove školske godine u Osnovnoj školi Vidikovac možemo se pohvaliti vrlo posebnim postignućem - privođenjem kraju dvogodišnjeg projekta "Plastika - fora ili noćna mora". Kao što već sam naslov govori, naši su se učenici odlučili aktivno posvetiti borbi za čisti okoliš te početi razmišljati o otpadu kao iskoristivoj i vrijednoj sirovini. Ovaj originalan i inovativan projekt osmišljen u sklopu Laboratorija održivog razvoja LORA - Udruga Bioteka i uključio je sve generacije učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 16. 4. 2021. 12:09

Svjetski dan umjetnosti

Danas, 15. travnja, Svjetski je dan umjetnosti. Obilježava se od 2012. godine na inicijativu IAA - Internation Association of Art, nevladine organizacije koja je službeni partner UNESCO-a, a s vizijom da je umjetnost simbol svjetskog mira, slobode izražavanja, tolerancije i bratstva. Datum 15. travnja odabran je jer se na taj datum 1452. godine rodio veliki renesansni umjetnik Leonardo da Vinci, zasigurno jedan od najvećih umova u povijesti čovječanstva.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 15. 4. 2021. 13:51

ORGANIZACIJA NASTAVE od 19.-23. 04. 2021. Vijest ima dokument u privitku

Temeljem procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije  od 19. travnja  do 23. travnja 2021. godine kako slijedi:

Model A– nastava u školi- učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

Model C– online nastava – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 15. 4. 2021. 09:00

Državno natjecanje Infokup 2021.

12. travnja 2021. u sustavu mooc.carnet.hr, u matičnim školama natjecatelja, održano je Državno natjecanje iz informatike. Naš Ruben Lustig, učenik 6.c razrednog odjela, predstavljao nas je u kategoriji Digitalne kompetencije. Čestitke Rubenu na osvojenom 7. mjestu u državi. Radujemo se njegovim budućim uspjesima!

Mentorica: Ana Bačić

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 14. 4. 2021. 21:16

U čast Johannesu Gutenbergu

Današnji dan Google je posvetio Johannesu Gensfleischu zum Gutenbergu, njemačkom tiskaru, čovjeku koji je sastavio prvi tiskarski stroj.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 14. 4. 2021. 11:36

Odvijanje nastave od 12.04. do 17.04.2021. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se, sukladno Odluci i Dopuni odluke Stožera 
civilne zaštite Istarske županije od 7. travnja 2021.godine,

nastava u OŠ Vidikovac, Pula od 12. do 17. travnja 2021. za sve 
učenike
održavati po modelu C, odnosno na daljinu.

Uz želju da ostanete i budete zdravi,

Ravnatelj
mr.sc. Predrag Dukić

Image result for math

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 8. 4. 2021. 11:22

Uspjeh učenika naše škole

 

Uspjeh naših učenika je vidljiv na svim natjecanjima. O uspjehu učenice Denie Novosel smo već pisali na našoj web stranici. Ove godine s ponosom prenosimo samo djelić objavljen na web portalu Regionalexpressa.
„I možemo pohvaliti najmlađu sudionicu natjecanja 14 god Deniu Novosel koja je nastupila u konkurenciji seniorki u disciplini bacanja koplja 600 gr i osvaja 3.mjesto sa daljinom 6.50 m i njezin nastup van konkurencije u disciplini bacanja kugle 2kg sa daljinom 4.12 m', istaknuli su iz kluba AKOSI-Medulina.“

Čestitke Deniji i želim joj još puno uspjeha i osvojenih medalja.

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 2. 4. 2021. 08:54

Nastava na otvorenom

Učenici 4.c razreda, polaznici katoličkog vjeronauka održali su sat vjeronauka uređujući školski vrt.

Poslije sijanja predahnuli smo u novopostavljenoj vanjskoj učionici i porazgovarali o nadolazećoj najvećoj svetkovini Uskrsa.

Domagoj Matković

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 31. 3. 2021. 21:35

Konačni rezultati županijskog natjecanja iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Dragi natjecatelji,

objavljujemo konačne rezultate natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 30. 3. 2021. 19:58

Županijsko natjecanje iz matematike OŠ Vijest ima dokument u privitku

Dragi natjecatelji,

objavljujemo privremene rezultate u privitku.

Link za žalbe je:

https://forms.gle/5SELMJ9KkmVADk3G8

 

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 30. 3. 2021. 16:56

Svjetski dan voda

Svjetski dan voda obilježavamo 22. ožujka. Taj je dan osmišljen radi podizanja svijesti o važnosti Voda. Prvi Dan voda obilježen je 1993. godine.Ove godine u našoj školi obilježavali smo ga kroz čitav tjedan na satu prirode s učiteljicom Petrom Peharec. Svaki je razred osmislio svoj slogan. Naš je slogan bio "Kupamo se u njemu svako ljeto i želimo da nam more bude lijepo." Ispisali smo ga ukrasnim slovima na veliki zeleni hamer papir. Na kraju smo se svi zajedno pred školom slikali opremljeni za plažu i ljeto.

Nadamo se da smo našim malim doprinosom pomogli u razvijanju svijesti o očuvanju naših Voda.

Uživajte u Galeriji naših fotografija.

Petra Vlahović, 5.b

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 22. 3. 2021. 19:46

Odluka ravnatelja - Nastava na daljinu

Poštovani roditelji i učenici,

ravnatelj donosi odluku prema kojoj će se nastava za učenike V. - VIII. razreda organizirati i izvoditi kao nastava na daljinu prema modelu C u razdoblju od 22. ožujka 2021. do 01. travnja 2021.

Nastava za učenike razredne nastave I. - IV. razreda provoditi će se kao oblik nastave koju učenici pohađaju u Školi.

Više informacija o samoj odluci možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 19. 3. 2021. 13:21

Županijsko natjecanje iz informatike

U OŠ Veli Vrh održano je Županijsko natjecanje iz informatike – Infokup 2021. Predstavljali su nas učenici:

1. Ruben Lustig

2. Samantha Zuban

3. Una Grgin

Svojim su znanjem zauzeli vodeća mjesta u županiji. U kategoriji digitalne kompetencije Ruben Lusting osvojio je 1. mjesto, Samantha Zuban 3., a Una Grgin 5. mjesto. Ruben Lustig će nas predstavljati u travnju na Državnoj razini natjecanja. 

Čestitke svima! Rubene za Tebe navijamo!

Mentorica: Ana Bačić

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 17. 3. 2021. 18:00

OBAVIJEST O MODELU NASTAVE OD 22. OŽUJKA 2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

temeljem procjene epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. – od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine kako slijedi:

 

Model A – učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda) – nastava u školi

Model C – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda) – nastavlja se na daljinu, online.

 

Odluka Stožera u prilogu (vidi: opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 17. 3. 2021. 13:00

Dan ružičastih majica

Posljednje srijede u veljači obilježavamo Dan ružičastih majica. Tada se na simboličan način podsjećamo na problem sve učestalijega vršnjačkog nasilja u školama. Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

Iako  tijekom  školske godine na satovima razredne zajednice  često govorimo o međusobnoj  toleranciji i učimo kako prepoznati razne oblike nasilja među djecom i mladima te kako se nositi s njima, Dan ružičastih majica odlična je prilika da se još jednom skrene pozornost na  vršnjačko nasilje. 

Ove srijede bilo je posebno veselo u 1.b razredu. Učenici su se spremno opremili ružičastim majicama i pozitivnim mislima. Lucija je razred razveselila ružičastim bombonima. Sa svojom su učiteljicom Sandrom Stanković kroz igru i razgovor izrađivali  poruke o nenasilju. Nakon puno razgovore, pisanja i crtanja – svi su se jednoglasno složili: „STOP NASILJU!“

Uživajte u slikama koje slijede klikom na Galeriju.

Sanja Pereša Macuka

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 25. 2. 2021. 17:56

Dan pod maskama

U utorak, 16. veljače obilježili smo maškare. Zbog epidemioloških razloga nije se održala povorka, već su učenici  karneval proslavili u razredima.

Svi učenici nižih razreda su na nastavi bili pod maskama, a prerušili su se i poneki učenici viših razreda. Svaka je mala maškara bila posebna na svoj način. Razredi su bili puni šarenih, originalnih kostima. Učenici su u svojim učionicama  uživali uz pjesmu, grickalice i sokove.  U 1.b razredu svaki je učenik kratkim igrokazom predstavio svoju masku, a nakon toga svi su zaplesali. 

Uživajte u slikama koje slijede klikom na Galeriju.

Nika Marković, 5.b

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 18. 2. 2021. 20:49

Infokup 2021.

Na ovogodišnjem natjecanju iz informatike sudjelovali su učenici 6. razreda u kategoriji digitalne kompetencije.

 

 

 

Čestitam i zahvaljujem vrijednim i uspješnim:

Ruben Lustig

Samantha Zuban

Una Grgin

Lucian Brajković

Iva Rabar

Filip Periša

Dario  Starčić

Patrik Martinčić

Vedran Jeromela


Na Županijskoj razini natjecanja predstavljat će nas:

1. Ruben Lustig

2. Samantha Zuban

3. Una Grgin


Vaš rad i trud velika su inspiracija svima! Divno je biti vaš učitelj.

Mentorica: Ana Bačić

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 18. 2. 2021. 17:03

Webinari za roditelje-zdrava prehrana i zdrave navike

 

U sklopu projekta „Đir po Puli“, kojeg provode Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, najavljujemo održavanje 8 besplatnih  webinara za roditelje predškolske i školske djece, u cilju promicanja zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i  pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.

Tijekom ožujka 2021. održat će se 3 webinara, putem Zoom platforme :
1) Pravilna prehrana predškolske djece – predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ IŽ
Predavanje je namijenjeno roditeljima predškolske djece, ali i svima koji žele znati više o osnovnim principima pravilne prehrane, nutritivnim potrebama djece te na koji način izbirljivcima približiti nove namirnice.
Predavanje će se održati u utorak 2. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/cEeDA6yaRSgAPaQz5 Prijave su moguće do 26. veljače 2021.  Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
2) Zajutrak- zdrav početak dana – predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ IŽ
Saznajte zašto je bitan prvi obrok u danu, što bi bilo poželjno pojesti ujutro te nove ideje za pripremu finog i zdravog obroka za cijelu obitelj.
Predavanje će se održati u srijedu  17. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/fkTWHsKLCd8WdrHJ7 Prijave su moguće do 12. ožujka 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
3) Čitanje deklaracija i aditivi u hrani – predavač: Mirjana Družetić, dipl.ing.preh.tehnologije, Služba za zdravstvenu ekologiju ZZJZ IŽ
Ako ste se pitali što znače sve one tablice, brojevi i oznake na proizvodima koje kupujete i želite naučiti kako odabrati kvalitetan proizvod ovo će predavanje dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice.
Predavanje će se održati u srijedu  31. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/zn9VDVauTnTPCroq7 

Prijave su moguće do 26. ožujka 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

Više o projektu Đir po Puli na https://www.zzjziz.hr/index.php?id=5   (pod EU projekti)

Slikovni rezultat za zdrava hrana učenici

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 18. 2. 2021. 12:40

Školsko natjecanje iz matematike 2021.

Dragi natjecatelji,

objavljujemo konačne rezultate:

Čestitamo svim učesnicima i želimo puno uspjeha onima koji budu pozvani na Županijsko natjecanje iz matematike.

 

Povjerenstvo za provedbu Školskog natjecanja matematike

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 17. 2. 2021. 12:13

Obavijest za roditelje 4. razreda

Poštovani roditelji,
zbog organizacije školskog natjecanja iz matematike 17.2.2021. učenici četvrtog razreda će sukladno uputama AZOO-a imati nastavu online, osim učenika koji će biti na natjecanju. Hvala vam na razumijevanju.


Ravnatelj
Mr.sc. Predrag Dukić

 

Image result for math

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 15. 2. 2021. 10:05

Organizacija nastave za učenike od 1.-8. razreda od 15. veljače Vijest ima dokument u privitku

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije od 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

Model A– nastava u školi- učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 8. razreda)

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 11. 2. 2021. 08:03

1.b i 4.a u Noći muzeja

U petak, 29. siječnja 2021. održala se 16. Noć muzeja, ove godine u digitalnom obliku.Djelatnici Arheološkog muzeja Istre osmislili su za učenike online kviz o kulturnoj baštini. Učenici 1.b i 4.a sudjelovali su u kvizu. Učiteljice su ih pripremile pričama iz prošlosti našega grada i zavičaja. Uzbuđeno su odbrojavali početak kviza i radovali se svakom pitanju za koji su znali odgovor. Pokazali su odlično znanje, ali i izvrsno zajedništvo, suradnju i natjecateljski duh. Obradovale su ih i simbolične nagrade Arheološkog muzeja Istre.Uživajte u ostatku fotografija klikom na Galeriju,

učiteljice Sandra Stanković i Snježana Battistin

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 10. 2. 2021. 20:43

Zaklada Hrvatska za djecu

Poštovani roditelji,

Zaklada „Hrvatska za djecu“ pokrenula je projekt vezano za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021.Pozivaju se roditelji djece koja pohađaju OŠ Vidikovac Pula, čiji prihod kućanstva u kojoj živi dijete ne iznosi više od 2.000,00 kn po članu zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1.2020. do 31.12.2020. godine, da se odazovu na ovaj poziv te da traženu dokumentaciju dostave u tajništvo Škole najkasnije do 20. veljače 2021. do 11:00 sati.

Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 10. 2. 2021. 09:36

Leptiri slomljenih krila

O mučnoj i teškoj, ali nužnoj temi holokausta promišljali su osmaši tijekom čitavog prošlog tjedna u kojem smo obilježili 27. siječnja-Dan sjećanja na žrtve holokausta.

     

Uratke naših osmaša pogledajte u virtualnom panou:  https://padlet.com/evelinamlenic/Bookmarks

Učenici 8.a i b razreda putem različitih medijskih sadržaja (fotografija, filmskih isječaka, tekstova i sl.) upoznali su neke svoje vršnjake stradale u nacističkim logorima: Annu Frank, Leu, Deutsch, Pavela Friedmana…

Shvatili su da se iza ogromnog broja žrtava kriju zapravo zasebne ljudske sudbine, prekinuti i nepravedno uništeni snovi te ideologije koje se nikada više ne smiju ponoviti.

 Samo primjena ideala kojima se suprotstavljamo mržnji, isključivosti, nasilju, rasizmu može nas povesti u svjetliju budućnost.

Ljubav, tolerancija, zajedništvo, plemenitost, neke su vrijednosti koje su učenici istaknuli na izrađenim krilima leptira koji je, baš kao u posljednjoj pjesmi jednog stradalog dječaka, postao simbolom svih žrtvi.

  Nama ostaju neke od svevremenskih misli Anne Frank koje odzvanjaju i danas:

„Kako je divno da nitko ne mora čekati ni trenutak da bi učinio svijet boljim.“

„Tamo gdje postoji nada, postoji i život. Ona nas puni sviježom hrabrošću i ponovno nas čini jakima.“

„Ne odustajem od svojih ideala i unatoč svemu i dalje vjerujem da su ljudi dobri.“

 

Evelina Majcan-Lenić

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 4. 2. 2021. 10:16

Obavijest roditeljima 4.b razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

zbog direktnog kontakta s zaraženom osobom učenici 4.b razreda upućeni su u samoizolaciju od 4.2.2021. 

Predviđeno vrijeme samoizolacije je do 9.2.2021.

 

U prilogu je uputa Službe za epidemiologiju ZZJZIŽ.

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 3. 2. 2021. 17:43

Obavijest o preuzimanju kutija s radnim materijalima

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici!

Ako niste preuzeli kutiju s radnim materijalima iz Tehničke kulture na kraju 1. polugodišta školske godine 2020./2021., možete je preuzeti prema sljedećem rasporedu:

  • 8. razred u srijedu 3. veljače 2021. od 15 do 17 sati
  • 7. razred u četvrtak 4. veljače 2021. od 15 do 17 sati
  • 6. razred u petak 5. veljače 2021. od 15 do 17 sati
  • 5. razred u ponedjeljak 8. veljače 2021. od 15 do 17 sati

Hvala na suradnji!

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 2. 2. 2021. 13:37

Brini o sebi - Budi dobro - Proživi Covid

Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Nekima ova situacija predstavlja vrlo stresno razdoblje s puno frustracija što vodi u različita emocionalna raspoloženja. Postavlja se pitanje - kako upravljati stresom ili osjećajem zabrinutosti zbog neočekivanih promjena?
 Središnji ured za demografiju i mlade Republike Hrvatske izradio je brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI COVID u kojoj možete pronaći praktične savjete i prijedloge kako brinuti o sebi i svom mentalnom zdravlju, kao i telefonske brojeve za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

Brošura je dostupna klikom na fotografiju te sa lijeve strane izbornika.

  :: opširnije :: 


objavio: MATEJA IBRIŠEVIĆ  datum: 1. 2. 2021. 22:50

OBAVIJEST O MODELU NASTAVE OD 1. VELJAČE 2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

 

Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda) - nastava u školi

Model C – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)   - nastavlja se na daljinu, online.

 

Odluka Stožera u prilogu (vidi: opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: PREDRAG DUKIĆ  datum: 28. 1. 2021. 11:34

Međunarodni dan zagrljaja

U ova nezgodna vremena kada kažu da zagrljaji uživo nisu baš najpoželjniji oblik pokazivanja privrženosti, umjesto virtualnog, odlučili smo dan obilježiti posebnim zagrljajem.

Ovaj naš je topao, snažan, otvara nam vidike i grije srce. Mi smo se, naime,  danas, zagrlili pričama.

Učenici 6.a na satu HJ slušali su tradicionalnu afričku bajku Klanjajuće stablo.

Osmašima, 8.b, osmijeh na lice i predah od ozbiljnih nastavnih tema  pružila je „Ne baš savršena priča“.

Riječ je o terapeutskim pričama koje nam pomažu u prepoznavanju i razumijevanju vlastitih osjećaja i životnih situacija, a izvodi ih odlična pripovjedačica bajki Jasmina Žiljak Ilinčić.

Virtualan ili stvaran, snažan ili nježan, doslovan ili metaforičan - zagrljaj nam uvijek treba!

Kažu znalci da su čovjeku potrebna 4 zagrljaja dnevno za preživljavanje, 8 za održavanje i čak 12 zagrljaja za napredovanje, stoga poklanjajte zagrljaje svih 365 dana u godini. smiley

Evelina Majcan-Lenić, prof.